LOGIN

Blogi

Tarinoita piirtopöydän äärestä

- Miles Aheadin blogi -

Make Pasila Great again!

Osmo Jokinen
07.06.2017
Ajatuksia

Asun Alppilassa, (Linnanmäen kupeessa) ja liikun lähes päivittäin halki betonisen harmaan Pasilan. Bunkkerimaiset tunnelit johdattavat minua kohti juna-asemaa. Huomioni kiinnittyy ympärilläni lymyäviin katumaalauksiin ja tägeihin. Matkalla on vaikeaa olla huomaamatta luvallista ja luvatonta katutaidetta.


Kesän upeimmat teokset ovat ilmaisia, sillä kaupunkitaidetta on alkanut pulpahtelemaan ympäri raittia. Onneksi kaupungin elävöittämisestä maalauksin on tullut vihdoin nouseva trendi Suomessa, sillä sitä se on ollut muualla Euroopassa jo pitkään. Koristelusta nauttii kaikenlaiset pinnat, sähkökopeista sillan alusiin. 


Suosikki teoksiani on kaupungin ostamat maalaukset: iso pöllön pää ja erikoinen kirjoitussymboli sillan alla, ysi ratikan varrella. On jännä huomata kuinka yksikään "töhrija" ei ole kajonnut maalaamaan teoksien päälle, vaikka muu lähiympäristö on tägejä pullollaan. Ja jälleen... kadun kulmaan luvallisesti maalattu naivistinen apinamaalaus on säilynyt koskemattomana, kun taas vieressä nököttävä harmaa pylväs on pommitettu täyteen tägejä. Olisiko tässä oppimisen paikka? 


Herää siis ajatus; kannattaako kaupungin tuhlata enempää rahojaan ankeiden pintojen, kuten harmaiden tunnelimöhkäleiden ja aneemisten betoniluolien puhdistamiseen. Niillä rahoilla maksaisi varmasti monelle taiteilijalle kesätyöpalkkaa kaupunkiympäristön somistamisesta. Suomessa on valtavasti nuoria lahjakkaita taiteilijoita, joita ei vielä hyödynnetä tarpeeksi. Voimme olla varmasti yhtämieltä siitä, että nuhjuinen harmaa sähkötolppa ei ole kenenkään mielestä esteettisesti hieno. On siis vain viisasta hellittää pöhöttyneestä käsityksistä, joissa taide kuuluisi ainoastaan gallerioihin ja kotien seinille. 


Suomi kuntoon taiteella!


-OsmoKiitos anonyymit ja satunnaiset kaupunkitaiteilijat. 


taide katutaide kaupunkitaide ympäristötaide maalaustaide Pasila Helsinki trendi kesätyö pöllö symboli luvallinen luvaton
1 Kommentti

Ympäristöystävällinen kesävinkki

Ribal Chahin
12.05.2017
Ajatuksia

On aina kiva nähdä, kun ihmiset jakavat keskenään asioita. Nykyään on trendikästä olla omistamatta kaikkea itse. Esimerkiksi joistain Helsingin kaupungin kirjastoista voi lainata vaikka mitä, porakoneista ompelukoneisiin. Tavaroita, joita ei tulisi mahdollisesti käyttäneeksi päivittäin vaan silloin tällöin. Miksi siis pitäisi omistaa kaikki itse, kun voi jakaa? Tämä on myös huomattavasti ekologisempaa ja yhteisöllisempää. Tänä keväänä on kaupungilla nähtävissä viime kesän tuttu ilmiö: kaupunkipyörät. Tai no, olihan kaupunkipyöriä kokeiltu Helsingissä jo vuonna 2000, mutta huonolla menestyksellä. Pyörät toimivat silloin kahden euron panteilla ja niitä löytyi milloin ojasta, milloin sillan alta. Uudet kaupunkipyörät ovat kuitenkin suunniteltu toimiviksi ja pysyviksi, onneksi niin. Kaupunkipyörän saa käyttöön omalla matkakortilla ja systeemi veloittaa käytetyn ajan perusteella summan omalta pankkitililtä. Kokeilin itse pyörää kauniina helteisenä kevätpäivänä, mikä oli tosi siisti kokemus. Kirjauduin kännykällä kaupunkipyörän käyttäjäksi ja syötin omat tiedot. Se oli kyllä todella helppoa, pyörä alle ja menoks! Helsinki on loppujen lopuksi aika pieni kaupunki. Keskustan ajaa pyörällä ympäri nopeasti ja samalla reissulla pääsee kätevästi kiertelemään vaikka kaunista rantaviivaa pitkin. Matkan varrella voi tietty aina pysähtyä jätskille, kahville tai pikku putiikkeihin. Itse ajoin Eiran rantaan ja siitä Tervasaareen fiilistelemään merellisiä maisemia. Pyörän voi palauttaa mille tahansa kaupunkipyöräparkille. Kaupunkipyörä on hyvä vaihtoehto kokea kaupungilla hengailua rennosti polkien, niin Helsinkiläisille, kuin ulkopaikkakuntalaisillekkin.

Ekologinen kesä nauttikaa

Kuva pysäyttää kohtaamaan ja tuntemaan

Maria Neal
21.04.2017
Ajatuksia

Mietteitä matkustelusta


Se miten ihmiset reagoivat toisiinsa ensitapaamisella on aina kiehtonut minua. Miten energiat kohtaavat. Tunteet ovat tietysti erilaisia riippuen kohtaamispaikasta, mutta miten ihmiset esimerkiksi reagoivat suomalaiseen tyttöön, joka haluaa tallentaa palan tuntemattomien elämää omaan kameraansa?

Valokuvauksella on pitkä historia erilaisten yhteisöjen kuvaamisesta. On mielenkiintoista pohtia miten valokuvaajat kokevat ulkopuolisuuden lähtiessään dokumentoimaan esimerkiksi jotakin pientä kylää kaukana omasta kulttuuristaan, ja miten se ulkopuolisuus tulee esille heidän töissään.

Katselin Sanni Sepon Artejuala-kirjan kuvia, joiden paikat ja henkilöt näyttäytyvät – ainakin minulle – jollain tavalla erittäin mystisinä ja sadunomaisina. Samoja tunteita koen usein, kun käyn läpi omaa kuvamateriaaliani matkoiltani. Mielestäni se eräänlainen maagisuus on ominaisuus, jota ulkopuolisen silmin on helpompi tuoda esille ja joka on myöskin aina kiehtonut minua. Täysin arkinen tapahtuma muuttuukin surrealistiseksi valokuvaksi.

  Lähes kaikki mitä matkustellessa katselen on minulle uutta ja maagista. On hienoa huomata, miten yksinkertaisia ja arkisia asioita näkee uudessa valossa uudessa ympäristössä. Miten katselen itseäni eri tavoin ja miten huomioin mitä pienimpiä yksityiskohtia. Kun ihmiset matkailevat, he myös tarkkailevat ympäristöään tavallista enemmän ja yleensä inspiroituvat tallentamaan sitä valokuviin. Mielestäni ulkopuolisena olemisen vahvuudet näkyvätkin juuri siinä, miten rikastuttavaa on tuoda uusi näkökulma, jota paikallinen ei välttämättä osaisi koskaan edes kuvitella.


<3: Maria


Kylkiäisenä muutama kuva Islannin pienestä kylästä kertovasta, ensimmäisestä valokuvakirjastani nimeltään Inside Laugarvatn:


photography valokuvaus matkustelu

Aurinkoista pääsiäistä kaikille!

Ribal Chahin
14.04.2017
VideotNauttikaa lomasta ja käykää taiteilemassa!

Suvilahti graffiti pääsiäinen Miles Ahead mainostoimisto

Heippa taas!

Aleksi Seppä
28.03.2017
Ajatuksia

Nettisivujen teko on parasta puuhaa! Tykkään kokeilla uusia juttuja ja luoda vanhoille ilmeille uusia vaatteita.


On tärkeää pitää sivut päivitettyinä, jotta vierailijoilla on ajantasalla oleva kuva toiminnastasi, oli se sitten luomuruokien myyntiä verkossa tai vaikka nettikauppa urheiluvaatteille. Sivujen päivittäminen kertoo parannuksesta ja uudistumisesta. Se pitää homman eloisana.


Tänä päivänä, sisällössä vain mielikuvitus on rajana. Mageita animaatioita, räväköitä videoita ja uusia työnäytteitä. Mikäs sen parempaa? Suoraan sanottuna kiinnostavimpia keissejä on sellaiset, joissa saan mahdollisimman vapaat kädet toteutuksen suhteen. Saan siis räätälöidä ajan hengessä liitävät ja toimivat sivut.


Ps. Olisi täydellistä, jos seuraisitte kehitystämme myös sosiaalisessa mediassa. (linkit löytyy avaussivuiltamme.)

Verkkosivu Nettikauppa Animaatio Verkkomyynti Uudistus Velho

Logon merkitys yritykselle

Osmo Jokinen
16.03.2016
Ajatuksia

Tykkään tarkastella erilaisia logoja* ja miettiä niiden syntytarinoita. Yritysten tunnuksia on kaikkialla. Jo pelkästään työmatkalla tulee pakostakin nähtyä erilaisia logoja ja tunnuksia kymmenittäin.

Kaikki niistä ei ole kovin hienoja. Hieman kummallinen värivalinta kirjaimessa tai epämääräinen muoto reunuksissa voi viedä uskottavuutta yritykseltä samantien. Monille pienyrittäjille tilanne on hieman hankala, koska oma silmä ei aina ole hyvän ulkomuodon tae ja visuaalista osaamista ei välttämättä löydy lähipiiristä. Silti tunnus pitäisi jo heti yrityksen alkutaipaleella olla ja mielellään slogan siihen kylkeen. Ei kannata kuitenkaan tarttua ”paintiin” ja hätiköidä jotain kasaan, koska myöhemmin kuitenkin kaduttaa. Yrityksen tunnus on todella tärkeä, sillä se luo mielikuvia, jotka vaikuttavat ihmisten näkemykseen ja jättävät mielikuvia alitajuntaan.

Omaa tunnustamme teimme kaksi päivää. Lopputulos on melko yksinkertainen, mutta olemme siihen tyytyväisiä. Usein yksinkertaisenkin näköiseen lopputulokseen päädytään pitkällisen harkinnan ja monien eri kokeiluiden jälkeen. Palkintona on hyvä fiilis siitä että yrityksen tunnus on sellainen, jota voi ylpeydellä näyttää käyntikorteissa, paidoissa, yms. Tyylikkään logon teetättäminen ammattilaisilla ei saisi olla kustannuskysymys. Sen merkitys on oleellinen yrityksen tunnistettavuudelle ja imagolle.

Täytyy tunnustaa, että usein jään mehustelemaan uusia hienoja yritystunnuksia ja googlailen niitä sitten kotimatkalla junassa. Tunnukset kertovat tarinaa.


*Pienenä sivuhuomautuksena: logo on siis tunnuksen tekstiosa ja merkki on logosta se kuvallinen osuus. Yhdessä ne muodostavat tunnuksen.


logo imago paint
3 Kommentit

Tervehdys toimistolta!

Maria Neal
27.11.2015
Ajatuksia

Ihanaa perjantaita kaikille. Me saatiin just meidän perjantaipalaveri pulkkaan ja aika magee viikko taas takana. Future of Learning seminaari on onnistuneesti purkissa ja lopputyö edessä. Tällä hetkellä valmistellaan kiireen vilkkaa meidän yrityksen visuaalista ilmettä tulevaan Pekka Halosen Akatemian lopputyönäyttelyyn.


Seuraavaks yks huippuhetki meidän viikolta:


Title of your posts.
By Author's Name

January 1, 2030

Category: Category Name

This is where the post content will show up. The font color, font size, line-height, and other styles related to the font, as well as stroke, corner radius and backgroung color / image can be styled. Simply use the text / color / stroke panel to style any of these elements! You can also change the spacing by clicking on the top right arrow near this field. Again this is a sample text and will be replaced with the content of each post.

Tags: Tag Link

100 Comments

Comments

John Smith

January 1, 2030

This is the comment text. It can be long and break into several lines.